Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко до 37 градуса и разтворете в него маята и лъжичка захар.
Оставете настрани да шупне за 10-15 минути. Междувременно пресейте брашното и оформете кладенче в средата му. Сипете разбитите със захарта и щипка сол яйца, мекото масло, шупналата мая и маковото семе.
Замесете меко тесто, най-добре с миксер с подходящи приставки или кухненски робот. В случай, че месите на ръка, може да се наложи да си добавите още малко брашно, но не прекалявайте, за да не стане прекалено твърдо тестото.
Оставете готовото тесто да почине, като го покриете с леко навлажнена кърпа, за да не хваща коричка. Разделете готовото тесто на две равни части, всяка една разточете на кръгла кора.
Разрежете кората на 12 триъгълника, т.е. 2 кори - 24. В широката част на всеки триъгълник слагайте различни видове сладко (каквито имате).
Завийте кифличките и ги подредете в две тави с хартия за печене. Оставете кифличките да втасат за около час в топло помещение. За да не изсъхнат отгоре, може пак да ги покриете с влажна кърпа.
Намажете готовите бухнали кифлички с разбит жълтък, поръсете с маково семе. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
Маковите кифлички със сладко са готови.