Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Постна боб яхния по селски

Постна боб яхния по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Постна боб яхния по селски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Няма значение, че тази боб яхния е постна - пак ни е много любима"

Необходими продукти

  • боб - 200 - 300 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 1 червени
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 200 мл
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - 50 мл растителна
  • сол
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предишната вечер накиснете боба в студена вода. На следващия ден изсипете водата и го залейте с чиста вода. Добавете лъжичка сода и сложете на котлона да заври.

След като ври 5 мионути сменете водата и прехвърлете с новата вода в тенджера под налягане. Прибавете всички останали продукти - подправките, солта и наситнените зеленчуци.

Затворете тенджерата и сложете на степен 1 за варива. Варете боба за 25 минути и снемете от котлона.

След като клапанът спадне и се освободи налягането, отворете капака и разбъркайте боб яхнията.

Постната боб яхния по селски е готова.

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: