Пълнени кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

30/12/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте на ситно лука и го сложете при каймата в удобна за вас купа. Чукнете яйцето и овкусете с подправките.

Омесете хубаво и оставете сместа за кюфтенцата да престои няколко часа, поне 2.

2. През това време си направете соса, с който ще сервирате.Той е много лесен.

Обелете и смелете доматите с чесъна. Сложете ги в сгорещената мазнина, подправете със солта и захарта и гответе на бавен огън 40 минути. Става по- бързо, ако огънят е по-силен, но лично на мен ми е по- вкусен доматеният сос, сготвен бавно.

3. Сварете си и пъдпъдъчите яйца. Сложете ги в студена вода с малко сол и варете 3-4 минути до 5 на умерен огън (при много силен огън могат да се пукнат) Охладете ги под студена течаща вода и обелете. При беленето имайте предвид, че ципата под черупката на пъдпъдъчите яйчица е по- дебела отколкото при кокошите.

4. Взимайте порцийки от овкусената кайма и сплесквайте. В средата поставяйте по едно варено яйчице и затваряйте добре, оформяйки топче - кюфте. По желание може да оваляте кюфтенцата в брашно, за да поеме влагата и да не поема от мазнината.

5. Изпържете в загрято на умерен огън олио до златист загар и изваждайте готовите кюфтенца върху кухнеска хартия.

6. Поднесете с доматения сос като слагате по лъжичка от него и отгоре кюфтенце.

Украсете пълнените кюфтенца с пъдпъдъчи яйца с клонка мащерка и поднесете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар