Начин на приготвяне
В подходящ съд предварително сварете сърцето и белия дроб.
Нарежете на ситно двата вида лук и ги задушете в олио, докато омекнат. Към тях прибавете суровия черен дроб, който предварително нарежете на дребно. Пържете в продължение на 15 мин.
Добавете останалите предварително сварени агнешки дреболии в тигана. Пържете заедно и бъркайте още 5 мин. Прибавете ориза. Пържете, докато оризът стане прозрачен.
Овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте хубаво. Добавете 3 чаши вода и гответе, докато оризът я поеме. Щом той е полуготов, прибавете джоджена и магданоза, предварително наситнени.
Изсипете агнешката дроб сарма в подходяща тава и печете за 40 мин. на 180 градуса.
През това време пригответе заливката за дроб сармата, разбивайки киселото мляко, солта и яйцата.
Залейте, допечете и сервирайте традиционната дроб-сарма за Великден.