Начин на приготвяне
Яйцата разбийте в купа със захарта - да се получи пухкаво кремче. Добавете олиото и объркайте отново. Сложете ябълките, които предварително сте нарязали на парченца, в сместа.
В купа смесете орехите, брашното, ванилията, бакпулвера. Добавете към първата смес с непрестанно бъркане с шпатула или лъжица.
Подгответе си тава (26 см) с хартия за печене и я намазнете леко. Сипете сместа за любимия ябълков сладкиш и печете за 40 мин. на 180 градуса.
Готовия плодов сладкиш надупчете на няколко места с вилица. Оставете да се охлади и направете глазурата.
Сипете сметана и шоколада в съд на котлона и включете на слаб огън до разтопяване на шоколада. Разбъркайте.
Полейте охладения десерт с шоколадовата глазура.
Оставете сладкиша с ябълки, орехи и много шоколад да изстине напълно преди сервиране.