Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки и много крем

Сладкиш с ябълки и много крем

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k9692
Сладкиш с ябълки и много крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Колкото повече крем, толкова по-вкусен ще бъде този ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 100 грама
  • брашно - 300 грама
  • ябълки - 2 броя
  • яйца - 3 броя
  • захар - 150 грама
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 броя
  • за крема
  • масло - 100 грама
  • захар - 270 грама
  • прясно мляко - 1 литър
  • ванилия - 1 прахче
  • царевично нишесте - 100 грама
  • лимонова кора - 1 ч.л. (настъргана)
  • жълтъци - 6 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с приготвянето на млечния крем, тъй като той трябва да се охлади за приготвянето на ябълковия сладкиш.

Разбийте жълтъците със захарта, добавете нишестето, ванилията и настърганата лимонова кора. Налейте към сместа студеното мляко и разбъркайте до хомогенност.

Сипете млечната смес в тенджера с достатъчно дебело дъно. Сложете на умерен огън и варете крема до сгъстяване, като го бъркате непрекъснато. Накрая добавете маслото и бъркайте до пълното му усвояване.

Покрийте тенджерата с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади.

Почистете и обелете ябълките, нарежете ги на малки кубченца и ги полейте с лимоновия сок.

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Добавете към тях прясното мляко, маскарпонето и олиото. Когато се получи хомогенна смес, добавете ябълките и брашното, което предварително сте пресяли с бакпулвера.

Пригответе си тава и я застелете с хартия за печене. Сипете вътре сместа и отгоре равномерно разпределете вече охладения крем.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете ябълковия сладкиш до готовност - около 50-55 минути.

Сладкишът с ябълки и много крем е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: