Начин на приготвяне
Първо започнете с приготвянето на млечния крем, тъй като той трябва да се охлади за приготвянето на ябълковия сладкиш.
Разбийте жълтъците със захарта, добавете нишестето, ванилията и настърганата лимонова кора. Налейте към сместа студеното мляко и разбъркайте до хомогенност.
Сипете млечната смес в тенджера с достатъчно дебело дъно. Сложете на умерен огън и варете крема до сгъстяване, като го бъркате непрекъснато. Накрая добавете маслото и бъркайте до пълното му усвояване.
Покрийте тенджерата с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади.
Почистете и обелете ябълките, нарежете ги на малки кубченца и ги полейте с лимоновия сок.
Разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Добавете към тях прясното мляко, маскарпонето и олиото. Когато се получи хомогенна смес, добавете ябълките и брашното, което предварително сте пресяли с бакпулвера.
Пригответе си тава и я застелете с хартия за печене. Сипете вътре сместа и отгоре равномерно разпределете вече охладения крем.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете ябълковия сладкиш до готовност - около 50-55 минути.
Сладкишът с ябълки и много крем е готов.