Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от спанак с пъдпъдъчи яйца

Каша от спанак с пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Каша от спанак с пъдпъдъчи яйца7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Вероятно не сте се сещали да си приготвите тази спаначена каша с пъдпъдъчи яйца - е, ние подсещаме веднага"

Необходими продукти

  • спанак - 250 г пресни листа
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 50 г
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл или 50/50 вода/мляко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • индийско орехче - 1 к.л. или на вкус
  • пъдпъдъчи яйца - 6 до 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте спаначените листа под течаща вода и ги оставете да се отцедят много добре. Накъсайте ги на произволни по големина парчета.

2. Сварете пъдпъдъчите яйца за 4-5 минути, а след това ги полейте със студена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Яйчицата за това ястие също могат да се направят и поширани.

3. Обелете и накълцайте скилидките чесън. Запържете ги до светло златист загар в олиото и без да позволите да загарят, веднага сложете спанака и щипка сол. Бъркайте, докато слегне обемът на листата - около 3 минути.

4. Сложете маслото и когато се разтопи, добавете брашното. Бъркайте 2-3 минути на слаб до умерен огън.

5. Налейте млякото, подправете с черен пипер и индийско орехче (от него слагам повече, защото придава чудесен вкус на кашичката). Бъркайте 7 минути или до сгъстяване.

6. Разпределете вкусната спаначена каша на порции и отгоре сложете пъдпъдъчите яйца.

Поднесете кашата от спанак с пъдпъдъчи яйца задължително топла.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: