Начин на приготвяне
1. Измийте спаначените листа под течаща вода и ги оставете да се отцедят много добре. Накъсайте ги на произволни по големина парчета.
2. Сварете пъдпъдъчите яйца за 4-5 минути, а след това ги полейте със студена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Яйчицата за това ястие също могат да се направят и поширани.
3. Обелете и накълцайте скилидките чесън. Запържете ги до светло златист загар в олиото и без да позволите да загарят, веднага сложете спанака и щипка сол. Бъркайте, докато слегне обемът на листата - около 3 минути.
4. Сложете маслото и когато се разтопи, добавете брашното. Бъркайте 2-3 минути на слаб до умерен огън.
5. Налейте млякото, подправете с черен пипер и индийско орехче (от него слагам повече, защото придава чудесен вкус на кашичката). Бъркайте 7 минути или до сгъстяване.
6. Разпределете вкусната спаначена каша на порции и отгоре сложете пъдпъдъчите яйца.
Поднесете кашата от спанак с пъдпъдъчи яйца задължително топла.
Добър апетит!