Каша от спанак с пъдпъдъчи яйца

29/12/2020
"Вероятно не сте се сещали да си приготвите тази спаначена каша с пъдпъдъчи яйца - е, ние подсещаме веднага"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 250 г пресни листа
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 50 г
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл или 50/50 вода/мляко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • индийско орехче - 1 к.л. или на вкус
  • пъдпъдъчи яйца - 6 до 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте спаначените листа под течаща вода и ги оставете да се отцедят много добре. Накъсайте ги на произволни по големина парчета.

2. Сварете пъдпъдъчите яйца за 4-5 минути, а след това ги полейте със студена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Яйчицата за това ястие също могат да се направят и поширани.

3. Обелете и накълцайте скилидките чесън. Запържете ги до светло златист загар в олиото и без да позволите да загарят, веднага сложете спанака и щипка сол. Бъркайте, докато слегне обемът на листата - около 3 минути.

4. Сложете маслото и когато се разтопи, добавете брашното. Бъркайте 2-3 минути на слаб до умерен огън.

5. Налейте млякото, подправете с черен пипер и индийско орехче (от него слагам повече, защото придава чудесен вкус на кашичката). Бъркайте 7 минути или до сгъстяване.

6. Разпределете вкусната спаначена каша на порции и отгоре сложете пъдпъдъчите яйца.

Поднесете кашата от спанак с пъдпъдъчи яйца задължително топла.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар