Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта на сняг. Добавете малко по малко галетата заедно със смлените орехови ядки. Разбъркайте, за да се смесят продуктите.
Разстелете хартия за печене и очертайте кръгове с големина 20 см в диаметър. Сложете равни количества смес в центъра на всеки кръг и разпределете по очертанията.
Печете ореховите блатове един по един за 15 мин. на 180 градуса. Трябва да придобият лек кафяв загар, без да лепнат. Оставете ги да изстинат.
В отделна купа разбийте маскарпонето и пудрата захар, да се получи гладка смес. В друг съд разбийте сметаната. Добавете я към маскарпонето и я разбийте с миксер на ниски обороти.
Добавете накрая кората от портокал за допълнителен аромат. Преминете към сглобяването на прекрасната орехова торта.
Вземете ринг 20 см и редувайте блат-крем до изчерпване на продуктите. Когато сте готови, сложете нежната сметанова торта в хладилник поне за 10 часа.
Когато е добре стегнала, декорирайте разкошната сметанова торта с орехови блатове по желание и въображение.