Начин на приготвяне
В дълбока купа се пресява брашното. Добавят се пудрата захар, кравето масло, жълтъците и настърганата лимонова кора. Замесва се гладко тесто, оформя се на топка и се покрива със свежо фолио.
Оставя се за поне 2-3 часа в хладилник. Ако тестото е твърде сухо (ронливо), може да се прибави още един жълтък. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина 5 мм. От кората се изрязват кръгчета.
На половината от тях се изрязват с малки формички допълнителни фигурки- цветя, сърчица, звездички и т.н. Нареждат се всички сладки в тава покрита с хартия за печене и се слагат да се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 8 минути или докато краищата им започнат леко да порозовяват.
Когато изстинат, се слепват с конфитюр по избор. Вкусни празнични сладки, подходящи както за коледната, така и за новогодишната трапеза.
Линцеровите слепени сладки са истинско удоволствие за небцето и очите!