Начин на приготвяне
Пресейте брашното, разбъркайте го с пудрата захар и в кладенче по средата добавете яйцата. Подредете мекото масло на парчета околовръз и заедно с лимоновата кора постепенно замесете меко и гладко тесто. Покрийте го със свежо фолио и го оставете за 2 часа до една нощ в хладилник.
След това тестото разточете на коран с 5 мм и изрежете желаните от вас формички сладки. Добре е едната форма да е пълна, а другата - с изрязано кръгче по средата.
Подреждайте сладките в тава с хартите за печене и ги слагайте да се пекат в загряна на 170 градуса фурна до порозовяване.
Готовите линцерови сладки слепете с любимото си сладко или мармалад и ги поръсете със сладко. Оставете да престоя преди да поднесете.