Начин на приготвяне
Много бързи и лесни сладки, които се топят в устата.
Използвах равни количества масло и мас, които трябва да са меки, затова ги извадете от хладилника няколко часа преди да се заемете с приготвянето на самите сладки.
Към меките масло и мас прибавете ванилията, пудрата захар и щипка сол.
Разбийте добре с миксер за минута, две.
След това прибавете жълтъците от 2 яйца и отново разбийте.
Започнете да добавяте от брашното на части, докато се получи меко маслено тесто.
Накрая прибавете и ореховите ядки, предварително нарязани или смлени.
Оформете от тестото малки топчета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Сложете ореховите сладки да се пекат в загрята фурна на 190°С за 10-12 минути.
След изпечане изчакайте 5 минути и после ги поръсете обилно с пудра захар.
Съхранявайте маслените сладки с орехи в затворена кутия.