Маслени сладки с орехи

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Маслени сладки с орехи
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Много бързи и лесни сладки, които се топят в устата. Любимите ни маслени сладки от днес."

Необходими продукти

  • масло - 125 г
  • мас - 125 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 2 прахчета
  • жълтъци - 2 бр.
  • бращно - 350 г
  • орехи - 100 г нарязани
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много бързи и лесни сладки, които се топят в устата.

Използвах равни количества масло и мас, които трябва да са меки, затова ги извадете от хладилника няколко часа преди да се заемете с приготвянето на самите сладки.

Към меките масло и мас прибавете ванилията, пудрата захар и щипка сол.

Разбийте добре с миксер за минута, две.

След това прибавете жълтъците от 2 яйца и отново разбийте.

Започнете да добавяте от брашното на части, докато се получи меко маслено тесто.

Накрая прибавете и ореховите ядки, предварително нарязани или смлени.

Оформете от тестото малки топчета и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Сложете ореховите сладки да се пекат в загрята фурна на 190°С за 10-12 минути.

След изпечане изчакайте 5 минути и после ги поръсете обилно с пудра захар.

Съхранявайте маслените сладки с орехи в затворена кутия.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: