Линцерови сладки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Линцерови сладки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30-40 бр.
"По-хубави сладки от домашно приготвените няма да опитате от магазина"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 200 г + за поръсване
  • яйца - 2 броя
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • мармалад - или сладко за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, разбъркайте го с пудрата захар и в кладенче по средата добавете яйцата. Подредете мекото масло на парчета околовръз и заедно с лимоновата кора постепенно замесете меко и гладко тесто. Покрийте го със свежо фолио и го оставете за 2 часа до една нощ в хладилник.

След това тестото разточете на коран с 5 мм и изрежете желаните от вас формички сладки. Добре е едната форма да е пълна, а другата - с изрязано кръгче по средата.

Подреждайте сладките в тава с хартите за печене и ги слагайте да се пекат в загряна на 170 градуса фурна до порозовяване.

Готовите линцерови сладки слепете с любимото си сладко или мармалад и ги поръсете със сладко. Оставете да престоя преди да поднесете.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: