ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Традиционна баклава за Коледа

Традиционна баклава за Коледа

07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12
"Без баклава не сядаме на Коледа, ето защо рецептата за традиционна коледна баклава веднага попада в нашите ръце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете орехите. Намазнете дъното на тава и сложете 1 кора. Напръскайте я с малко олио, наложете втора кора, редете така докато изчерпате половината от вашите кори.

Разпределете равномерно олиото и поръсете малко мазнина. Продължете да редите корите по същия начин, като слагате мазнина между тях.

Печете баклавата на 150 градуса докато се зачерви. Извадете я от фурната и оставете да се охлади.

Пригответе сиропа. За целта сипете водата, ванилията и захарта в тенджера.

Разбъркайте и сложете на котлона. Водата трябва да кипне. Изключете котлона и оставете сиропа да спре да къкри.

Залейте студената баклава и нека да престои 1 ден.

Традиционната баклава за Коледа е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: