Начин на приготвяне
От свинското контрафиле се оформят пържолки с дебелина 1.5 см. В подходящ тиган се поставя кравето масло. Запържват се леко от двете страни.
Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки.
Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително разтвореният във вода зеленчуков бульон и брашното.
Посолява се и се задушава до готовност в получения сос.
Ястието се оформя с гарнитура от задушени в 50 г масло коприва, аспержи и стрит зеленчуков бульон.
Декорира се с листа от прясна мента.
Крехкото филенце с манатарки е готово.
Благодарение на манатарките и маслото, свинското с гъби по тази рецепта е изключително сполучливо и ароматно. Като гарнитура препоръчваме традиционните картофи соте, пържени тиквички или ориз със зеленчуци.
Коментари
Очаквам бърз отговор!
Благодаря