Пилешка супа с лапад

Аника ВойтАника Войт
Експерт
183
650
1k
22
1
24/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и ги сложете в тенджера с вода. Сложете да се варят на слаб огън. При варенето на месото над повърхността на водата ще се образува пяна.

Премахнете я с решетъчна лъжица. Когато месото започне да се отделя от кокала, е знак, че е готово.

Изключете котлона, прецедете бульона и обезкостете месото.

В друг съд загрейте 1 супена лъжица олио. В него задушете предварително почистен и нарязан на ситно лук. След около 2 минути добавете и моркова, който сте настъргали на ренде.

Разбъркваме, за да не загорят, и прибавяме нарязания лапад. Наливаме малко от бульона. Добавяме ориза и накъсаното месо. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Преценете гъстотата на пилешката супа, долейте допълните вода или бульон според вашите предпочитания. Оставете супата да се вари до сваряването на ориза.

Пригответе застройката. В купа разбийте жълтъка заедно с киселото мляко. Добавете малко сол и лимонов сок. Разбъркайте добре.

Към тази смес налейте един черпак от бульона на супата.

Разбъркайте, добавете още един и отново разбъркайте.

След което излейте застройката в тенджерата. Гответе още десетина минути и изключете котлона.

Пилешка супа с лапад е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар