Телешко задушено в тенджера под налягане

Телешко задушено в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви40 мин.
Общо50 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • тъмна бира - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сложете маслото и олиото в тенджерата под налягане и ги загрейте. Измийте месото и го нарежете на хапки.

Сложете го в мазнината и го запържете до златисто. Добавете праза, нарязан на полумесеци. Затворете леко капака и задушете за 5 минути. Махнете капака и сложете гъбите.

Добавете солта, черния пипер и разбъркайте. Налейте бирата. Изчакайте няколко минути, докато се изпари алкохолът, и затворете капака.

Като се вдигне налягането намалете котлона и варете половин часа. Изключете и изчакайте да излезе парата, преди да отворите капака.

Оставете леко да се охлади и сервирайте телешкото охладено в подходящи чинии.

Телешкото задушено в тенджера под налягане е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: