Начин на приготвяне
Първо започване с приготвянето на крема за баницата.
В купа разбиваме яйцата, захарта, щипка сол и една чаша мляко. Разбиваме с миксер до получаване на гладък крем. Добавяме гриса и отново разбъркваме ( вече може и на ръка) .
Останалото мляко слагаме в тенджера на котлона да заври. Щом процеса започне, намаляваме силата на котлона и добавяме яйчената смес. Бъркаме енергично докато сместа се сгъсти добре. Изключваме котлона и оставяме настрани да се охлади.
Отваряме пакета с корите за баница и ги разделяме на две равни части.
Едната половина ще застелим на дъното на тавата. Като между всяка кора намазваме с четка предварително разтопеното масло.
Щом свършим с реденото на половината кори от пакета слагаме млечния крем.
Отгоре му започваме отново да редим остатъка от корите, като отново между всеки листа намазваме с разтопеното масло.
Най-отгоре, на последния ред кори, задължително отново намасляваме.
С остър нож нарязваме сладката баница на парчета.
Слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) или на 200 градуса без. Печем гръцката баница с крем до златисто. Ориентировъчно около 40 минути.