Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гръцка баница Бугаца с крем

Гръцка баница Бугаца с крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Гръцка баница Бугаца с крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Ако някой може да устои на тази гръцка баница с крем, нека ни каже как, защото ние просто не можем да не хапнем няколко парчета от нея"

Необходими Продукти

  • мед - 1 с.л.
  • кори за баница - 12 бр. фини
  • орехи - 100 г
  • бадеми - 4 с.л. филирани
  • краве масло - 120 г
  • захар - 2 с.л.
  • крем
  • нишесте - 90 г царевично
  • жълтъци - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • ванилия - 3 бр.
  • захар - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона сипете млякото. В купичка смесете нишестето, ванилията, захарта, жълтъка и яйцата. Тази смес малко по малко добавете към млякото.

Разбийте с телена бъркалка до сгъстяване на крема /около 10 мин./. Разтопете маслото и намазнете кръгла тава 28 см.

Започнете сглобяване на гръцката баница. Сложете една кора, оставяйки краищата извън тавата. Намажете с масло, сложете кръстосана втора кора, също намазнете. Така направете с общо 6 кори.

Полейте крема и изравнете. После по същия начин сложете другите 6 кори. Нарежете на ситно орехите, смесете ги с 1 и 1/2 с.л. захар, завършете с 12-та кора.

Загънете краищата на корите навътре. Отгоре намажете с масло.

Печете вкусната баница за 25 мин. на 180 градуса.

След като гръцката баница Бугаца с крем изстине, намажете с мед, поръсете със запечени филирани бадеми и поднесете.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: