Начин на приготвяне
В тенджера на котлона сипете млякото. В купичка смесете нишестето, ванилията, захарта, жълтъка и яйцата. Тази смес малко по малко добавете към млякото.
Разбийте с телена бъркалка до сгъстяване на крема /около 10 мин./. Разтопете маслото и намазнете кръгла тава 28 см.
Започнете сглобяване на гръцката баница. Сложете една кора, оставяйки краищата извън тавата. Намажете с масло, сложете кръстосана втора кора, също намазнете. Така направете с общо 6 кори.
Полейте крема и изравнете. После по същия начин сложете другите 6 кори. Нарежете на ситно орехите, смесете ги с 1 и 1/2 с.л. захар, завършете с 12-та кора.
Загънете краищата на корите навътре. Отгоре намажете с масло.
Печете вкусната баница за 25 мин. на 180 градуса.
След като гръцката баница Бугаца с крем изстине, намажете с мед, поръсете със запечени филирани бадеми и поднесете.
Ако ти харесва гръцката кухня, опитай и нашата гръцка баклава или това вкусно гръцко реване.