Начин на приготвяне
Корите се накъсват в тава. Запичат се съвсем леко. Маслото се разтапя. Леко запечените кори се заливат с маслото. Отново се запичат до златисто. Оставят се да изстинат.
Жълтъците и белтъците се разделят. Жълтъците се слагат в тенджерка, а белтъците в купата на миксера. Към жълтъците се добавя 1 ч.ч. захар. Разбиват се.
Добавят се прясното мляко и ванилията. Добавя се брашното. Разбива се. Сместа се слага на котлона. Сварява се млечен крем с ванилия, като непрекъснато се разбърква.
Корите се поливат с приготвения крем. Към белтъците се добавя другата чаша захар. Разбиват се на сняг. Кремът се покрива с белтъците.
Крем питата се изпича във фурна на 180 градуса до желания от вас загар.
Рецептата за класическа гръцка крем пита е изпълнена.