Телешка джолан чорба

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Телешка джолан чорба
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки джолан - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава стар
  • моркови - 1 бр.
  • пащърнак - 1/2 корен
  • картофи - 3 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • червени чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана в тенджера с леко подсолена вода и го сварете, докато месото не започне да се отделя от кокала.

Щом месото е готово, го извадете настрани. Бульона прецедете и върнете обратно в тенджерата.

В него сложете да се варят и зеленчуците, които сме измили и нарязали на парчета.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Щом зеленчуците омекнат, добавете месото от телешкия джолан, което сте накъсали на малки парчета.

Хапнете телешка джолан чорба за обяд.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: