Тиквички с ориз и грах

Тиквички с ориз и грах
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Сервирайте тиквичките с ориз и грах като изненада за обяд или вечеря, после се насладете на получените комплименти"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • тиквички - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • краве масло - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • копър
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза във вода до готовност. Изцедете, ако има вода, и заделете.

В тиган сложете праза, нарязан на дребно, тиквичката - рендосана, и запържете в половината краве масло. Добавете граха и задушавайте, докато омекне.

В тавичка сложете зеленчуците и ориза. Разбъркайте добре.

В купа разбийте яйцата с тел. Добавете прясното мляко, натрошеното сирене, солта и копъра.

Залейте ориза със сместа и поръсете с черен пипер. Нарежете отгоре останалото краве масло.

Печете ориза с тиквички в загрята фурна на 190 градуса до готовност.

Извадете и оставете тиквичките с ориз и грах леко да се охладят и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: