Начин на приготвяне
Избираме съвсем млади тиквички, които обелваме, сразвяме на две части по дължина, а след това на съвсем тънки резенчета. Наситняваме лука и магданоза.
Сваряваме талятелите в кипяща подсолена вода, като внимаваме да не се развари прекалено.
Загряваме маслото на слаб огън и запържваме в него скилидката чесън както е цяла. Когато омекне го отстраняваме и запържваме в ароматизираното масло лука и половината от магданоза. Запържваме за 1-2 минути, след което добавяме тиквичките и граха.
Оставяме да се задушават на тих огън 6-7 минути, след което ги заливаме със сметаната. Когато сместа кипне сипваме сварената паста и разбъркваме. Наръсваме с рендосаното сирене и подправяме със сол и черен пипер.
Оставяме още 3-4 минути на котлона. Разсипваме по чиниите, наръсваме с остатъка от магданоза и поднасяме.