Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с тиквички и шафран

Паста с тиквички и шафран

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Паста с тиквички и шафран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • тиквички - 400 г, на тънки жулиени
  • брашно - 2 с.л., обикновено
  • зехтин - 1 ч.ч., за пържене
  • сол - на вкус
  • хляб - 60 г, сух
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 4 с.л.
  • чери доматчета - 250 г
  • шафран - 2 пакетчета,
  • джоджен - 1 стрък, на ситно
  • паста - 500 г (тортилиони - къси тръбни макарони)
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се пържат, като преди това се овалват в брашно. Изцеждат се добре от мазнината. Хлябът се натрошава на едри трохи.

Чесънът се запържва и се прибавят чери-доматчетата. Добавя се шафранът, хлебните трохи и джодженът. Осолява се.

В същото време се вари пастата в подсолена и вряща вода до пълна готовност. Изцеждат се добре и се прибавят към готовия вече сос. Поръсват се с пармезана.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: