Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с тиквички и зелен грах

Паста с тиквички и зелен грах

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Паста с тиквички и зелен грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • паста - 250 г талятели
  • сметана - 120 г
  • грах - 100 г пресен
  • сирене - 70 г
  • тиквички - 2 бр. малки
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 1/2 връзка (по желание)
  • пармезан - 3 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме съвсем млади тиквички, които обелваме, сразвяме на две части по дължина, а след това на съвсем тънки резенчета. Наситняваме лука и магданоза.

Сваряваме талятелите в кипяща подсолена вода, като внимаваме да не се развари прекалено.

Загряваме маслото на слаб огън и запържваме в него скилидката чесън както е цяла. Когато омекне го отстраняваме и запържваме в ароматизираното масло лука и половината от магданоза. Запържваме за 1-2 минути, след което добавяме тиквичките и граха.

Оставяме да се задушават на тих огън 6-7 минути, след което ги заливаме със сметаната. Когато сместа кипне сипваме сварената паста и разбъркваме. Наръсваме с рендосаното сирене и подправяме със сол и черен пипер.

Оставяме още 3-4 минути на котлона. Разсипваме по чиниите, наръсваме с остатъка от магданоза и поднасяме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: