Начин на приготвяне
Измиваме доматите, отрязваме капаче и ги издълбаваме. Посоляваме вътрешността и обръщаме да изтече сокът им.
Възваряваме граха за 3 минути във вряща подсолена вода с добавена щипка захар.
Слагаме почистения и измит ориз в тенджера с вода. Посоляваме и като заври прибавяме маслото. Оставяме да къкри 20 минути.
Нарязваме месото на малки късчета, запържваме ги в тиган със зехтин, прибавяме вътрешността на доматите, наситнения босилек, посоляваме и сипваме черен пипер. Готвим 15 минути.
Смесваме ориза, месото, граха, магданоза и кашкавала. С полученото напълваме доматите и ги слагаме в тавичка. Покриваме с шапките им, сипваме зехтин и печем около 25 минути.