Стара рецепта за пастърма

22/09/2020
"Когато става дума за домашно приготвена пастърма, трябва да се доверявате да добрите стари, изпитани рецепти"
Приготвяне3 мин.
Общо3 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца436
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 1 бр.
  • морска сол - 1 пак.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете купа с капак и покрийте дъното със солта. Сложете измитото парче месо и сложете останалата сол, хубаво да го покрие. Затворете с капака и оставете в хладилника за 48 часа.

Извадете месото, махнете солта и измийте съда. Налейте студена вода и сложете месото вътре. Затворете капака и оставете за 24 часа в хладилника.

Готовото месо извадете и подсушете с кухненска хартия.

Смесете червения пипер и чубрицата. Оваляйте хубаво от всички страни.

Забодете една кука в пастърмата и закачете на сенчесто и прохладно място.

Оставете го за една седмица или проверявайте до пълното изсушаване пастърмата по стара рецепта.

Голяма правоъгълна дървена дъска с дръжка - 56 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма правоъгълна дървена дъска с дръжка - 56 см
14.72 лв.
Виж ››

Зеленчуци за супа или майсторлъшки мезета, нарязани на тънко - и в двата случая може да разчитате на тази удобна дървена правоъгълна дъска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар