Крем от гроздова шира по стара рецепта

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
241
22/09/2020
"Ретро рецепта за нежен крем с гроздова шира - преписвайте и приготвяйте"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гроздова шира - 1 л
  • брашно - 1 и 1/2 к.ч.
  • захар - на вкус
  • орехи - счукани за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ширата е сладко вино или още неферментирал сок от смляното грозде за приготвянето му.

Тя се слага в тенджера и се загрява. Малко преди завиране се прибавя на тънка струйка и при непрекъснато разбъркване, размито с малко вода брашно.

Бърка се, докато стане на гладък крем. Ако кашата не е достатъчно сладка, се добавя захар на вкус.

Когато е готов, домашният крем се разпределя в купички или чаши.

Сервира се поръсен със счукани орехи.

Също така може още докато е горещ, орехите да се разбъркат в крема от гроздова шира по стара рецепта.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар