Доматена веган супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Доматена веган супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
32 мин.
Порции
3
"И ароматна, и вкусна е тази доматена веган супа - трудно е да ѝ устоите"

Необходими продукти

  • домати - 400 г добре узрели (обелени и почистени)
  • лук - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • пюре от пиперки - 50 г Веган, концентрат
  • зеленчуков бульон - 900 мл
  • зехтин - 40 мл
  • фиде - 100 г (паста без яйце)
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 2 клонки
  • зелен лук - или веган пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и чесъна на много ситно и ги запържете в зехтина до омекване. Сипете също и фидето, за да се запържи за 2 минути или докато стане като кристално. За целта е подходящо да се ползва късо фиде, средно дебело. В краен случай може да се начупят и спагети, но винаги трябва да се избере подходяща паста, която да не съдържа яйца.

2. В отделна тенджера нарежете обелените и нарязани домати, накъсайте листенцата от магданоза, сложете пиперковото пюре, сол и подправките. Пасирайте до съвършена гладкост и задушете за 10 минути.

3. Налейте бульона, сложете запърженото с лук фиде и варете според указанията на пакета за готовност на пастата - обикновено не повече от 4 минути.

Имайте предвид, че ако не сервирате веднага доматената супа, то още ще набъбне, като стои в горещата течност. Същото е и ако трябва да я претопляте.

Затова е добре да се консумира на момента.

4. Ако е нужно, може да разредите доматената веган супа с още бульон или вода.

Поднесете горещата веган супа, поръсена със ситно накълцан зелен лук или веган пармезан.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: