Гъбена веган супа

Гъбена веган супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"След тази гъбена супа изпитваме удоволствие с всичките си сетива"

Необходими продукти

  • гъби - 250 г
  • праз - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • кокосово масло - 1 с.л
  • кокосово мляко - 100 мл или соево, лимецово
  • сол - хималайска
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите.

Нарежете зеленчуците на дребно и налейте вода, колкото да ги покрие. Сложете на котлона да заври.

Намалете, добавете солта и затворете с капак. Варете около 20 минути или до готовност на продуктите.

Махнете от котлона и сложете кокосовото масло и мляко. Пасирайте гъбената супа с пасатора до гладка смес.

Сервирайте Гъбената веган супа в дълбока чиния, поръсена с прясно смлян черен пипер.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: