Начин на приготвяне
Праз лукът се почиства, наразва на дребно и се слага в тенджера със смесените краве масло и олио.
Запържва се за кратко, след което про него се добавят нарязаните гъби, а малко след това и измитият спанак.
След като омекнат в тенджерата се налива около литър и половина топла вода, в която е разтворен гъбеният бульон.
Прибавя се сол на вкус и супата се готви около десет минути. В купа се слага царевичният грис, гребва се от бульона и се разбърква. Така на няколко пъти докато стане на рядка каша.
След това се прехеърля с бъркане в тенджерата. С гриса се сгъстява супата. Прибавя се малко суха мащерка и се готви още около десет минути.
Готовата гъбената супа се овкусява с малко черен пипер и прясно изцеден сок от половин лимон.
Източник: mamunche