Английски великденски кифлички

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
486
1k
16
20/09/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото до леко топло. В него разбъркайте една супена лъжица брашно, половината захар и сухата мая.

Получената кашичка завийте с кухненска кърпа и оставете на топло за 15 минути.

През това време пресейте брашното.

В отделна купа разбъркайте яйцата и подправките (солта, канелата и индийското орехче). Добавете разтопеното масло.

В сместа изсипете и прясното мляко.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното на малки порции - лъжица по лъжица. В началото може да бъркате с бъркалка (или лъжица), но накрая трябва да месните с ръце.

В процеса на замесване добавете и сушените боровинки. Омесете меко и незалепващо се тесто. При нужда добавете още брашно.

Приберете тестото на топло да втаса за половин час.

Щом е готово го премесете отното няколко пъти. Разделете го на 16 отделни топчета.

Вземете голяма тава и я застелете с хартия за печене. Подредете по стените топчета и с остър нож направете отгоре им кръстчета.

Намажете кифличките в разбит жълтък и покрийте с кърпа за половин час.

Печете на 180 градуса за около 25-30 минути.

Английските великденски кифлички са готови.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар