Различна бисквитена торта

Различна бисквитена торта
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Със сигурност не сте опитвали точно тази различна бисквитена торта"

Необходими продукти

  • бисквити - 1 пак.
  • маскарпоне - 250 г
  • тахан халва - 100 г
  • сметана - 500 мл
  • компот - за бисквитите
  • какао
  • за шоколадовия ганаш
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете сметаната и шоколада. Разтопете на ниска степен и при непрекъснато бъркане. Махнете и заделете.

Разделете сметаната на две части от по 250 г. Едната разбийте в една купа и заделете.

Другата разбийте в друга купа. Натрошете халвата на малки парчета.

Добавете я в едната купа и до разбийте с миксера.

Във форма за торта с падащо дъно наредете ред бисквити, натопени в компота.

Сложете от крема с халвата, а отгоре половината шоколад.

Отново бисквити, крем, шоколад и оставяме в хладилника за няколко часа.

Напълнете шприц със сметаната и декорирайте тортата.

Може и само да измажете вкусната бисквитена торта, както желаете.

Отново върнете в хладилника, хубаво да стегне.

Извадете и сервирайте различната бисквитена торта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: