Начин на приготвяне
В касерола сложете сметаната и шоколада. Разтопете на ниска степен и при непрекъснато бъркане. Махнете и заделете.
Разделете сметаната на две части от по 250 г. Едната разбийте в една купа и заделете.
Другата разбийте в друга купа. Натрошете халвата на малки парчета.
Добавете я в едната купа и до разбийте с миксера.
Във форма за торта с падащо дъно наредете ред бисквити, натопени в компота.
Сложете от крема с халвата, а отгоре половината шоколад.
Отново бисквити, крем, шоколад и оставяме в хладилника за няколко часа.
Напълнете шприц със сметаната и декорирайте тортата.
Може и само да измажете вкусната бисквитена торта, както желаете.
Отново върнете в хладилника, хубаво да стегне.
Извадете и сервирайте различната бисквитена торта.