Начин на приготвяне
Китайските гъби накисваме предварително. Зеленчуците си нарязваме според желаните размер и големина, сипваме ги в купа и мариноваме със соев сос и чесън на прах.
Оставяме ги да престоят около 60 минути.Пилешкото месо наразвяме на парченца.
В дълбок тиган нагорещяваме мазнина и запържваме за кратко месото, докато си промени цвета.
Изваждаме месото от тигана и си запържваме зеленчуците.
Започваме с добавянето на по-твърдите лук, морков, кълновете, тиквичките и накрая пиперките и гъбите.
Пържим до омекване на зеленчуците.
Накрая добавяме пилешкото месо и запържваме за още няколко минути
Накрая добавяме размитото нишесте в 1/2 ч.ч.вода.
Готвим пърженото пиле по китайски до получаване на сос.
По желание може да добавим накрая към нашето пържено пиле по китайски малко сусам.