Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле по китайски

Пържено пиле по китайски

НикиНики
Новак
2358413k
Пържено пиле по китайски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • чушки - 2 бр. червена е зелена
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 10 бр. китайски сухи
  • кълнове - от консерва
  • нишесте - 1 с.л.
  • соев сос
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Китайските гъби накисваме предварително. Зеленчуците си нарязваме според желаните размер и големина, сипваме ги в купа и мариноваме със соев сос и чесън на прах.

Оставяме ги да престоят около 60 минути.Пилешкото месо наразвяме на парченца.

В дълбок тиган нагорещяваме мазнина и запържваме за кратко месото, докато си промени цвета.

Изваждаме месото от тигана и си запържваме зеленчуците.

Започваме с добавянето на по-твърдите лук, морков, кълновете, тиквичките и накрая пиперките и гъбите.

Пържим до омекване на зеленчуците.

Накрая добавяме пилешкото месо и запържваме за още няколко минути

Накрая добавяме размитото нишесте в 1/2 ч.ч.вода.

Готвим пърженото пиле по китайски до получаване на сос.

По желание може да добавим накрая към нашето пържено пиле по китайски малко сусам.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: