ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено пиле по китайски

Пържено пиле по китайски

НикиНики
Новак
2187373k192
Пържено пиле по китайски
Снимка: Ники
13/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Китайските гъби накисваме предварително. Зеленчуците си нарязваме според желаните размер и големина, сипваме ги в купа и мариноваме със соев сос и чесън на прах.

Оставяме ги да престоят около 60 минути.Пилешкото месо наразвяме на парченца.

В дълбок тиган нагорещяваме мазнина и запържваме за кратко месото, докато си промени цвета.

Изваждаме месото от тигана и си запържваме зеленчуците.

Започваме с добавянето на по-твърдите лук, морков, кълновете, тиквичките и накрая пиперките и гъбите.

Пържим до омекване на зеленчуците.

Накрая добавяме пилешкото месо и запържваме за още няколко минути

Накрая добавяме размитото нишесте в 1/2 ч.ч.вода.

Готвим пърженото пиле по китайски до получаване на сос.

По желание може да добавим накрая към нашето пържено пиле по китайски малко сусам.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: