ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешки ребърца на фурна с картофи

Агнешки ребърца на фурна с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Агнешки ребърца на фурна с картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
5
"Щастливи сме да ви уведомим, че агнешките ребърца си прекарват чудесно в съжителство с картофките на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват червения, черния пипер, брашното, олиото, сухата мащерка и джоджен. Всичко се разбърква, до получаване на гъста каша.

Агнешките ребърца се посоляват и намазват с микса от подправки.

Оставят се в хладилника за около три часа. След това се слагат в тава, в която сме налели 150 мл бира.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и ребърцата се пекат във фурната на 200 градуса около час.

Картофите се обелват, нарязват на сравнително големи парчета, посоляват се и се нареждат около ребърцата.

Тавата се връща във фурната и ребърцата се пекат още час или до готовност. Към края на печенето се маха фолиото на агнешките ребърца на фурна с картофи.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: