Свинска кавърма в омлет

Свинска кавърма в омлет
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Съчетайте две любими гозби в една - свинска кавърма в омлет, невероятен подарък за всички сетива"

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • печени чушки - 1 бр. червена
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета, които се запържват в сгорещената мазнина.

Месото се разбърква периодично и след като побелее, се прибавя нарязания на полумесеци кромид лук.

Кавърмата се поръсва със сол на вкус, смлян черен пипер и чубрица. Когато месото е почти готово, се прибавя нарязаната на дребно печена червена чушка.

Яйцата се разбиват с малко сол. От тях се приготвят два омлета.

Докато са още топли, в тях се слага от кавърмата.

Прегъват се, а отгоре на свинската кавърма в омлет се настъргва кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: