Панирани свински бонфиленца

Аника ВойтАника Войт
Чирак
150
459
972
14
07/09/2020
"И за мезе стават, и за основно стават - панирани свински бонфиленца "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 600 г
  • ЗА МАРИНОВАНЕ
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Хапки

Начин на приготвяне

Ако свинското бонфиле ви е цяло, го нарежете с остър нож на филийки, с дебелина около сантиметър. Всяко едно бонфиленце начукайте съвсем леко с тъпата страна на готварски чук.

Подготвяме маринатата за месото. В купа сипваме зехтина и соевия сос.

Добавяме подправките и разбъркваме добре. В тази смес слагаме свинските хапки за няколко часа в хладилник да се овкусят.

В купа разбийте яйцата, добавете заквасената сметана и брашното. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте олиото в тиган. Не използвайте най-силната степен, тъй като бързо ще изгорят.

Извадете маринованите свински контрафилена от хладилника. Вземете едно парче и го потопете в панировката. Добре изтръскайте, за да не се набива яйчния вкус на ястието.

Сложете панираните меса в загрятото олио. Изпържете от двете им страни до златисто, като завремето за пържете не отделяте повече от 5 мин, защото може да загори.

Панирани свински бонфиленца са готови.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар