Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Панирани свински филенца на фурна

Панирани свински филенца на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Панирани свински филенца на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • за овкусяване
  • свинско бонфиле - 600 г
  • черен пипер
  • ким
  • къри
  • кориандър
  • розмарин
  • олио
  • За панировката
  • брашно - 100 - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото измиваме и подсушаваме.

Нарязваме на тънки парчета и ги начукваме.

Натриваме свинското с подправките и намазваме с мъничко олио.

Прибираме в хладилника, за да се маринова.

Поставяме корнфлейкса в торбичка и натрошаваме.

В три съда поставяме брашното, разбитите яйца и натрошения корнфлейкс.

Вземаме всяко едно парче, оваляме първо в брашното, после потапяме в разбитите яйца и завършваме панировката с натрошения корнфлейкс.

В тавичка, която сме омазнили, подреждаме свинските филенца.

Поставяме свинските филенца във фурната и печем до готовност.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: