Начин на приготвяне
1.Накъсайте топеното сирене на порции от по 15 грама. Ако използвате от това на триъгълничета, те са точно този грамаж.
Оформете на топчета.
2. Загрейте фурната на 230 градуса.
3. Разбийте яйцата със солта и в други две купички си пригответе брашното и галетата. В тях може да си добавите и ароматни подправки по ваш вкус, но избегнете чесъна на прах, тъй като не си подхожда със сладкото от боровинки (освен ако не сте решили да го пропуснете).
4. Тънкият момент е да направите по-дебела панировка, за да не се разтекат сиренцата при печене. Затова и силата на фурната е по-голяма, тъй като печенето трябва да стане бързо.
5. Потапяйте топчетата топено сирене първо в яйце, за да се овлажнят, после брашно, пак яйце и накрая галета. Може да се направи и с три овалвания.
6. Подредете сиренцата в тавичка, покрита с хартия за печене. Леко напръскайте със зехтин и пъхнете в силно загрятата фурна.
7. Печете до лек загар, като наблюдавате да не се спукат и разтекат. Дори и някое от топчетата да го стори, не е проблем.
8. Поднесете панираните сиренца на фурна със сладко от боровинки и чаша хубаво вино.
Добър апетит!