Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински бонфиленца в горчичен сос

Свински бонфиленца в горчичен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Свински бонфиленца в горчичен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
41 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • червено вино - 1 к.ч.
  • свинско бонфиле - 1 рибица
  • див лук - около 8 - 10 перца
  • черен пипер - 1 к.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 6 с.л.
  • табаско - 5 - 6 капки (или друг лют сос)
  • горчичен сос
  • бяло вино - 60 мл
  • лук - 1 средна глава (около 200 г)
  • царевично нишесте - 10 - 12 грама (натурално)
  • горчица - 1 с.л. с връх
  • вода - 120 мл
  • пилешки бульон - половин кубче
  • зехтин - 60 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското бонфиле от ципите. Натрийте го добре с розмарин, 2 лъжици зехтин, соса табаско и черен пипер. Сипете малко червено вино в съда и хубаво оваляйте вътре месото.

Покрийте и приберете в хладилник да се маринова за няколко часа.

След това извадете да се отпусне на стайна температура. Нарежете на пържоли с дебелина около 3.5 см.

Наситнете лука и го задушете за 10-тина минути в загретия зехтин. Сипете виното и водата, в които сте разтворили нишестето. Натрошете вътре бульона и бъркайте 10-тина минути до кремообразност.

Свалете от огъня, добавете горчицата и посолете. Пасирайте соса.

Сипете в дълбок тиган 3-4 лъжици зехтин и загрейте на силен огън. Запечатайте пържолките до хубав златист цвят. Не ги препичайте, за да не останат сухи.

Залейте ги със соса и щом сместа заври, веднага свалете от огъня. Поръсете с наситнения див лук и сервирайте веднага.

Свинските бонфиленца в горчичен сос са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: