Начин на приготвяне
Залейте почистените дроби и сърце с около 2.5 л студена вода и кипнете. Към врящите карантии добавете нарязаните на лентички ряпа и моркови и наситнените лук и чесън. Посолете и сложете останалите подправки.
Варете поне 2 часа на умерен огън.
Сварените дроб и сърце се изваждат и се оставят да се изцедят, след което се нарязват на ситни парченца. Бульона се прецежда.
Пристъпете към приготвянето на соса. Първа, карамелизирайте захарта в малко мас. Щом захарта се разтопи добавете брашното и пържете докато покафенее.
Наръсете със ситно нарязаната връзка магданоз и разбъркайте. На тънка струйка добавете и 1 л от бульона и бъркайте до получаването на еднородна смес. Последно добавете лимоновия сок.
Към соса добавете нарязаните дроб и сърце и задушавайте на умерен огън за 20-25 минути. Овкусете с чубрица и червен пипер.
Преди да свалите задушеното от котлона добавете горчицата и сметаната и оставете да кипне.
Сервирайте гарнирано с резенчета лимон.