Печен ориз с целина

СтефанияСтефанияНовак
19/09/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 439
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно, а целината на кубчета. Загряваме мазнината и ги запържваме до омекване. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус, добавяме ориза и ситно нарязаните листа, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Заливаме ястието с 3 ч.ч. гореща вода и печем в загрята на 180 градуа фурна за около 30 минути. Десетина минути преди края на печенето добавяме нарязаното на кубчета масло и връщаме обратно във фурната.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар