Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с патладжан и домати

Солена торта с патладжан и домати

НикиНики
Новак
2358413k
Солена торта с патладжан и домати
Снимка: Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Оставихме въображението да ни води и се получи тази прекрасна солена торта с патладжан и домати"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • крема сирене - 1 пакетче
  • майонеза - 1/2 кутия
  • сирене - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарязваме на тънки филийки по дължина. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят.

Пържим в нагорещено олио (без да овалваме в брашно).

Готовите патладжани поставяме върху кухненска хартия. През това време си правим плънката. В купа смесваме крема сиренето, майонезата, сиренето, пресования чесън, черния пипер и нарязания на ситно магданоз, объркваме добре.

В купа слагаме опаковъчно фолио и подреждаме патладжаните, като краищата им трябва да излизат от купата.

Слагаме част от плънката, част от нарязания домат на кубчета. Ако са ви останали патладжани, може да сложите и от тях.

След това отново плънка и нарязани домати. Подвиваме краищата, поставяме чиния отгоре и обръщаме солената торта.

Премахваме опаковъчното фолио и украсяваме по-желание. Може да оставите зеленчуковата торта в хладилника за 1 час.

Солената торта с патладжан и домати е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: