Начин на приготвяне
Приготвя се тесто за палачинки, като яйцата се разбиват, добавя се млякото и брашното с бакпулвера. Разбърква се и се добавя една чаша вряла вода. Добавя се олиото и се пържат палачинки в сгорещен тиган, намазан с масло. Палачинките се оставят да се охладят.
Приготвя се плънката, като изварата се смесва с яйцето, захарта, ванилията и стафидите и се разбърква. Във всяка палачинка се слага от плънката и палачинките се навиват на рула.
В тава, намазана с мазнина, се слагат палачинките, като се редят във формата на охлюв.
Приготвя се заливката, като яйцата се разбиват със захарта и се добавя сметаната. С тази заливка се покрива целият пирог и се пече 35 минути на 190 градуса.