Начин на приготвяне
Разбиваме изварата с маслото докато не получим хомогенна маса. При непрекъснато бъркане добавяме пресятото брашно, содата, която сме угасили в киселото мляко и солта.
От продуктите се замесва твърдо тесто, което покриваме с фолио и прибираме в хладилник за 40-60 минути. Кайсиите се обелват, почистват от костилките и се нарязват на малки парченца, които посипваме с ванилията.
Охладеното тесто се разделя на 4 топки, всяка от които се разточва на тънка кора. В единия край на кората сипваме по малко от кайсиевия пълнеж и завиваме на руло.
Рулата поставяме в намазнена тавичка и печем за 30 -35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
По желание можем да поръсим рулата с пудра захар още докато са горещи. Разрязваме ги след като се охладят.